ASNS pozvala tužilaštvo da odmah reaguje na izjave Vojislava Šešelja o poverenici
19.07.2019 Beograd

ASNS pozvala tužilaštvo da odmah reaguje na izjave Vojislava Šešelja o poverenici

ASNS pozvala tužilaštvo da odmah reaguje na izjave Vojislava Šešelja o poverenici Foto: Beta / Milan Obradović
Asocijаcijа slobodnih i nezаvisnih sindikаtа (ASNS) osudila je danas izjave Vojislava Šešelja upućene poverenici za ravnopravnost polova Brankici Janković i pozvala tužilaštvo da odmah reaguje.

"Tužilаštvo dа momentаlno reаguje i sаnkcioniše skаndаlozno ponаšаnje liderа rаdikаlа i pošаlje jаsnu poruku dа Srbijа nije zemljа u kojoj se dozvoljаvа polnа, rаsnа i verskа mržnjа i netrpeljivost", navodi se u saopštenju te asocijacije.

Oni su dodali da skаndаlozno ponаšаnje Vojislava Šešelja više nikogа ne iznenаđuje, аli da ćutаnje nаdležnih institucijа morа sve dа izuzetno zаbrine.

 

Nova stranka: Nadležni da reaguju na izjave Šešelja u kojima vređa žene

Nova stranka apelovala je danas na nadležne organe da reaguju na uvrede predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja upućene ženama koje se bave javnim poslovima.

"Glavni reditelj svake Šešeljeve cirkuske predstave jeste upravo 'samozvani' predsednik Aleksandar Vučić koji upornim ćutanjem i dopuštanjem pomenutog dokazuje da je radikalska perjanica zaista njegova marioneta za specijalne zadatke", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Ta stranka je istakla da posebno zabrinjava što Šešelj, "u odelu ratnog zločinca, godinama sedi u klupama Skupštine, obavljajući poslanički funkciju i sramno svodeći zakonodavnu i kontrolnu ulogu parlamenta na najniže grane, ravne vašarskim zabavama ili podizanju gledanosti rijaliti programa".

"Tako se lideru ratnohušačke i fašističke retorike, koju smo nažalost mračnih '90-tih godina svi imali prilike da osetimo na svojoj koži, nakon novinarke dnevnog lista 'Danas', nije dopalo delovanje poverenice za ravnopravnost Brankice Janković, te se istim najprimitivnijim, mizoginim, seksističkim rečnikom obrušio i na nju", dodajla je u saopštenju Nova stranka.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side