21.06.2018 Sarajevo

Aplikacija Pravopis bosanskog jezika uklonjena sa internet stranice ambasade BiH u Vašingtonu

Aplikacija Pravopis bosanskog jezika uklonjena sa internet stranice ambasade BiH u Vašingtonu
Aplikacija "Pravopis bosanskog jezika" koja je objavljena na internet stranici ambasade BiH u Vašingtonu uklonjena je neposredno posle objavljivanja, saopšteno je iz kabineta ministra inostranih poslova BiH Igora Crnadka.

"Svi sadržaji koji se postavljaju na zvaničnim internet stranicama diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH mogu da sadrže samo ono što odražava zakonom propisane stavove i usaglašene procedure unutar BiH, kao i ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i drugih građana koji žive u BiH", navedeno je u saopštenju.

Banjalučki "Glas Srpske" objavio je da ambasada BiH u Vašingtonu promoviše mobilnu aplikaciju "Pravopis bosanskog jezika" u kojoj se koriste latinica i ćirilica, što je, kako je navedeno, naišlo na revolt Srba, jer je "osim širenja nepriznatog jezika, u tom kontekstu zloupotrijebljeno i srpsko pismo".

Srpsko-američko privredno društvo uputilo je ambasadi BiH u Vašingtonu protestno pismo u kojem je navedeno da su iznenađeni i razočarani njihovim pristupom jer promovišu "bosanski jezik" bez osećanja za ravnopravnost prema srpskom i hrvatskom jeziku.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side