17.07.2017 Požarevac

Apelacija: Komunalac zbog smeća privatniku duguje 3,7 miliona dinara

Apelacija: Komunalac zbog smeća privatniku duguje 3,7 miliona dinara Foto: Freeimages
Apelacioni sud potvrdio je danas presudu Privrednog suda po kojoj požarevačke komunalne službe moraju da plate 3,7 miliona dinara odštete preduzeću "SAD-Igma", zbog degradiranja parcela na brdu Ciglana, koje su zatrpane nekontrolisanim odlaganjem građevinskog otpada i smeća.

Epilog sudskog spora koji traje od oktobra 2014, rezultat je javašluka odgovornih u javnim službama koji su dozvolili da se otpad taloži, a da Komunalac ne održava tu deponiju, rekao je agenciji Beta direktor Komunalnih službi Slobodan Jović.

"Mi nemamo kamione za odlaganje šuta. Mi nismo izvođači radova, mi nismo ništa. Odluka je neshvatljiva, ali obavezujuća", rekao je Jović.

Lokalni radio Bum 93 prethodnih godina ukazivao je na taj problem, ali je dogovor bio da organizovano održavanje tog zemljišta "ne postoji i da nigde nije naznačeno da se deponija šuta nalazi na pomenutoj lokaciji".

Posle privatne tužbe ispostavilo se da je smeće odgovornost Komunalnih službi na osnovu zaključka nekadašnjeg Izvršnog odbora opštinske uprave u Požarevcu koji je 2003. godine odredio da parcele u jednoj "depresiji nastaloj od iskopa zemlje za ciglanu" posluže za deponovanje građevinskog otpada.

U jednom delu odluke Izvršnog odbora zapisano je da komunalne službe održavaju i brinu o deponiji. To je bio argument da je JKP tuženo za uzurpiranje privatnog poseda i pričinilo štetu time što je nekontrolisano odlagan šut.

"Tu odluku Privrednog suda potvrdio je Apelacioni sud. Tako da smo mi sada u obavezi da za nadoknadu štete platimo 30,7 miliona dinara novom vlasniku Igme", rekao je Jović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw