Apel za pomoć: Stefanu hitno potrebna transplantacija srca (VIDEO)
04.02.2015 Beograd

Apel za pomoć: Stefanu hitno potrebna transplantacija srca (VIDEO)

Apel za pomoć: Stefanu hitno potrebna transplantacija srca (VIDEO)
Stefanu Đorđeviću (24) iz sela Bošnjace kod Leskovca, 2011. godine su otkriveni problemi sa srcem, nakon čega je imao četiri operacije koje nisu dale dobre rezultate. Da bi nastavio život, sada hitno mora u inostranstvo na transplantaciju srca, za šta mu je potrebno oko 250.000 evrao.

Stefan je studirao informatika i u slobodno vreme je voleo da pušta muziku kao DJ i igra odbojku. Ipak, njegov život se promenio pre četiri godine kada je zbog problema sa srcem od ovih aktivnosti morao da odustane.

Analize su pokazale da Stefan ima kardiomiopatiju, a nakon četiri operacije i uzimanja lekova, zdravstveno stanje mu se nije poboljšalo. Kako bi njegovo srce moglo da radi pre nešto više od tri meseca ugrađen mu je aparat čiji deo nosi u torbici. S obzirom na to da ona ne može dugo da pomaže, Stefanu je potrebna transplantacija srca što pre.

Iako bi voleli da Stefan dobije novo srce u našoj zemlji, zbog njegovog zdravstvenog stanja i malo donora, priliku za transplantaciju će potražiti u inostranstvu, a za operaciju će im biti potrebno oko 250.000 evra. Kako bi im pomogli, iz privrednog društva “Jugoistok” poklonili su Stefanu 1.000.000 dinara uz obećanje da će apelovati i na druge da koliko mogu pomognu.

Stefan je, kako sam kaže, optimista, pa se nada da će mu u ovoj borbi i drugi pomoći koliko mogu. Oni koji su mogućnosti i žele da to učine mogu uplatiti novac na dinarski ili devizni račun u Komercijalnoj banci.

Dinarski račun: 205-9011005038655-71

Devizni racun:  IBAN: RS35205903101936274074 SWIFT – BIC: KOBBRSBG

Detaljnije informacije se mogu videti na facebook strani zajednozastefana ili putem telefona061/21-55-385.

 

autor: MI izvor: Telegraf.rs /ntv.rs
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side