Antonijević: Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak na izbore, već izborni uslovi
21.11.2019 Beograd

Antonijević: Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak na izbore, već izborni uslovi

Antonijević: Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak na izbore, već izborni uslovi Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić
Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da poenta međustranačkog dijaloga uz posredstvo evropskih parlamentaraca nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni i na određen nivo političke krize koja postoji u Srbiji, a koja se u jedom delu ogleda u odluci dela opozicije da ne izađe na izbore, piše list Blic u izdanju za četvrtak.

On je rekao da postoji otvoreno priznaje da problemi postoje, čim se ušlo u razgovore i na Fakultetu političkih nauka i sa evropskim parlamentarcima, a uz to postoji i potpis na određenim izmenama zakona.

"Mnogo je značajnije je na koji način će se zakoni sprovoditi, da li ćemo imati zaokret ka pooštravanju postojećih zakona. Ono što moramo videti je taj zaokret. Nema mnogo vremena za sve promene", rekao je Antonijević u intervjuu za Blic.

Kazao je i da se na razgovorima očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca, kao i potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja