Antić (VSS): Vojni sindikat nema veze sa mojim ulaskom u politiku
22.10.2019 Beograd

Antić (VSS): Vojni sindikat nema veze sa mojim ulaskom u politiku

Antić (VSS): Vojni sindikat nema veze sa mojim ulaskom u politiku Foto: prtscr ytb
Predsednik Vojnog sindikata Srbije (VSS) Novica Antić izjavio je danas da ta organizacija "apsolutno nema veze" sa njegovim budućim političkim angažmanom u pokretu na čijem formiranju, po navodima medija, radi Demokratska stranka Srbije (DSS).

Antić je u pisanoj izjavi naveo da je odluku o političkom angažmanu doneo posle "višegodišnjeg progona i višemesečnog razmišljanja zarad svog obraza i obraza svoje porodice" u kojoj je kako je dodao, "treća generacija srpskih vojnika".

"I na to imam sva prava, po Ustavu i zakonima ove zemlje. Posebno posle nezakonitog otkaza u Vojsci Srbije, gde sam imao najviše
ocene, i profesionalne uspehe u radu. Proganjan sam jer sam oštro i odlučno štitio interese srpske vojske i države", naveo je Antić a preneo Vojni sindikat Srbije.

Dodao je da novi pokret čiji je osnivač, "ne prave nikakve stranke već ljudi i to novi i neukaljani".

"To je suština i njegova bit. Da pokažemo da nas ima normalnih - u komšiluku, na fakultetima, u gradu i na selu i da se krene u potpunu i iskrenu obnovu zemlje, sistema i države", naveo je Antić.

Blic je u današnjem izdanju preneo da će Demokratska stranka Srbije (DSS) početkom novembra formirati novi pokret koji će okupiti više lokalnih političkih organizacija a da je medju onima koji će pristupiti tom pokretu i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Po navodima Blica, jedna od glavnih tačaka programa tog pokreta biće obračun sa partijskom državom i promena izbornog sistema kako bi gradjani mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, a ne preko partijskih lista.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja