Antić: Odlazak Srba na proslavu Oluje nesrećan događaj i posledica pritisaka
04.08.2020 Beograd

Antić: Odlazak Srba na proslavu Oluje nesrećan događaj i posledica pritisaka

Antić: Odlazak Srba na proslavu Oluje nesrećan događaj i posledica pritisaka Foto: PrntScr / You Tube
Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da je odlazak člana Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na proslavu hrvatske vojne akcije Oluja "nesrećan događaj" i posledica višegodišnjih pritisaka na Srbe, koji će imati dalekosežne posledice na položaj srpskog naroda u toj zemlji.

"Ovde nije reč o pomirenju nad grobovima već o nastojanju da se Srbi asimiluju. I ovo je posledica jedne, rekao bih, sadističke želje da se žrtva navede da saučestvuje u svojoj nesreći", rekao je Antić na predstavljanju godišnjeg izveštaja o političkim pravima srpskog naroda u regionu.

On je rekao da je još spornija odluka hrvatskog ministra da tog dana ode u Grubore, srpsko selu u kojem je ubijeno više civila za vreme Oluje, jer se radi o zločinu za koji niko nije osuđen ni posle 25 godina.

Antić je rekao da razume Srpsko nacionalno vijeće i Samostalnu demokratsku srpsku stranku da žele da se bore za svoj opstanak u Hrvatskoj ali da mu se čini da posle tog poteza oni "ulaze u političke Hrvate" i da srpski narod u njima više nema svoje predstavnike.

Predstavnik Naprednog kluba Petar Lađević izjavio je da ne misli da će taj potez sudbinski odrediti položaj Srba u Hrvatskoj i ocenio da je on više odraz trenutnih okolnosti.

"Srbi su se za tako nešto odlučili iz niza iznuđenih političkih okolnosti i taj potez ja ne vidim kao 'sudnji dan'", rekao je on.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side