Anđelka Dević: Ne daju mi da posetim oca u pritvoru
07.06.2019 Beograd

Anđelka Dević: Ne daju mi da posetim oca u pritvoru

Anđelka Dević: Ne daju mi da posetim oca u pritvoru Foto: pixaby
Članica Upravnog odbora ATP Vojvodina Anđelka Dević, izjavila je danas da joj ne daju da poseti svog oca, investitora u ATP Vojvodina Iliju Devića, koji je danas priveden i nalazi se u zatvoru, a zbog čega je stupio u štrajk glađu i žeđu.

Dević je za Betu rekla da je postupajuća sudija Slavica Nikolić, koja je nadležna u postupku koji se vodi protiv njenog oca "nedostupna", te da nije uspela da joj preda zahtev, jer joj je rečeno da se "ne nalazi u zgradi suda", a jedina je koja može takav zahtev da odobri.

"Dolazi vikend, a ona je nedostupna. Moj otac će ostati van kontrole svih koji bi mogli da se brinu o njemu i pomognu mu, s obzirom da je stupio u štrajk glađu i da odbija da ga zatvorski lekari pregledaju", rekla je Anđelka Dević.

Ponovila je da je u pitanju "politički progon njenog oca" i "montirani krivični postupak", te da je on priveden i uhapšen zato što se nije pojavio na sudu u petak 31. maja, bez obzira na to što je dostavio nalaz lekara da je bolestan.

Policija je jutros oko osam sati došla u kuću investitora u ATP Vojvodina Ilije Devića i privela ga iako je bolestan.

Dević se nije odazvao na suđenje u petak 31. maja iz zdravstvenih razloga, za šta je sudiji dostavio i potrebne zdravstvene spise, rekla je ranije njegova ćerka i članica IO ATP Anđelka Dević.

Dević je na sudu već više od deset godina, a predmet ATP "Vojvodina" nalazi se pod monitoringom Evropske unije, jer je to jedini slučaj sa spiska od 24 sporne privatizacije u Srbiji gde je oštećen investitor, a ne država.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side