17.07.2019 Kuršumlija

Ana Brnabić u Tmavi sa meštankom koja joj se požalila i selo dobilo put

Ana Brnabić u Tmavi sa meštankom koja joj se požalila i selo dobilo put Foto: Beta / Vlada Srbije / Slobodan Miljević
Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas posetila selo Tmava, između Kuršumlije i Blaca, i penzionerku Slobodanku Mihajlović koja joj se pre mesec dana u mejlu požalila da nema puta i do njene kuće u selu ne može da dođe sanitet.

Slobodanka Mihajlović koja živi sama, danas je ;kazala ;agenciji Beta: ;"Na moje veliko iznenađenje, put je napravljen za samo petnaestak dana. A još veće iznenađenje je poseta premijeke. Došla je da me vidi i da vidi da li je put napravljen, zaista smo svi meštani srećni zbog ovog gesta".

U izjavi za Betu Ana Brnabić je kazala da je važno rešiti svaki problem građana i da je u Tmavu danas došla da bi pokazala koliko je važno svako selo i da su svi građani isti.

"Mi moramo da slušamo građane, jer smo tu da radimo u njihovom interesu. I zahvalna sam meštanima Tmave jer veruju u svoju Vladu", kazala je Brnabić.

Brnabić je rekla i da je Kuršumlija strateški važna zbog blizine Kosova i da će Vlada Srbije u novom investicionom ciklusu izdvojiti sredstva za izgradnju puteva.

"Izdvojićemo mnogo više sredstava za Kuršumliju, ali i za ceo Toplički okrug, kako bi ljudima omoguićili uslove da ostaju da žive u selima, da čuvaju ove krajeve i naša slela. Zahvalna sam svima koji su ostali u svojim selima", kazala je premijerka.

Ona je rekla da očekuje novi poziv za prodaju Kuršumlijske banje i da ta banja ponovo oživi.

"Kako smo oživeli Prolom banju, tako ćemo i Kuršumlijsku. Kuršumlija to zaslužuje, jer ima uslove za razvoj turizma i ona je jedna od najlepših opština u Srbiji", istakla je Ana Brnabić i dodala da turizam tu "mora da cveta".

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side