AMSS upozorava vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i guma
10.01.2017 Beograd

AMSS upozorava vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i guma

AMSS upozorava vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i guma Ilustracija / Foto: Beta / Saša Đorđević
Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i dobrih zimskih guma, jer su zbog loših pneumatika česta proklizavanja i preprečavanja vozila posebno na usponima i prevojima.

AMSS je saopštio jutros da je saobraćaj  potpuno obustavljen na putevima Šabac-Gračanica, Pričevići-Pecka, Novi Glog-Donji Stajevac, Trgovište-Bosilegrad, Trgovište-Kalovo (granica sa Makedonijom), Mojković-Krupanj, Strojkovce-Vladičin Han i veza Krive Feje sa državnim putem.

Saobraćaj je obustavljen i na Starom Obrenovačkom putu, u zoni mosta preko reke Save.

Prema informacijama "Puteva Srbije" za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen je i prilaz Kopaoniku i Goču, kao i deonica Jošanička Banja-Grčak.

Vozače u Srbiji očekuje dobra prohodnost na auto-putevima, kao i na ostalim putevima prvog i drugog prioriteta, ali AMSS upozorava da opasnost predstavljaju niske temperature i led koji se nalazi ispod novoformiranog snežnog pokrivača.

U nižim predelima Srbije kolovozi su mokri ili sa raskvašenim snegom, dok na putevima u višim i planinskim predelima na putu ima snega visine pet, odnosno 10 centimetara.

Na pojedinim deonicama Timočke i Negotinske krajine, kao i na jugu i jugoistoku Srbije, na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota sužen je kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.

Svi prilazi Kopaoniku su prohodni i AMSS preporučuje prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje, dok je prilaz iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih snežnih nanosa sužen na pojedinim mestima.

AMSS je saopštio da će zbog vremenskih uslova biti odloženi radovi koji su danas trebali da počnu na novom Obrenovačkom putu, na petlji Ostružnica, a do 18. januara biće produženi i radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac.

Pema informacijama granične policije, putnička vozila se ne zadržavaju više od 20 minuta na graničnim terminalima.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side