11.01.2017 | 08:21h ► 12:57h Beograd

Na autoputevima saobraćaj se odvija normalno

Na autoputevima saobraćaj se odvija normalno Foto: Beta/Dragan Gojić
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da se saobraćaj na autoputevima i državnim putevima prvog prioriteta u Srbiji odvija normalno.

Zbog radova obustavljen je saobraćaja na mostu u Peckoj na putu Pričević-Pecka i preko reke Likodre u mestu Mojković.

Neprohodni su putni pravci Trgovište - Donji Stajevac - Radovnica - Bosilegrad, Trgovište - državna granica sa BJR Makedonijom (granični prelaz Kalovo), Odvraćenica - Preko Brdo, Kriva Feja - Gornja Ljubata - veza sa državnim putem II A 234.

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač Infrastruktura železnice Srbije funkcioniše redovno, bez poremećaja i da nema značajnih smetnji u funkcionisanju zbog nepovoljnih vremenskim uslovima, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, robni železnički saobraćaj odvija se bez zastoja, ali su u stanicama Resnik i Niš zbog veoma niskih temperatura zaleđena dva voza, koji će u toku dana biti odleđeni i pokrenuti.

Avio-saobraćaj na aerodromu Nikola Tesla odvija se prema planiranom redu letenja, a od 22.00 sinoć do 7.00 jutros svi letovi su realizovani, sa manjim zakašnjenjima.

Prema redu letenja, danas je planirano ukupno 127 sletanja i poletanja.

"Zimski štab Aerodrom Nikola Tesla Beograd angažovan je u punom sastavu kako bi omogućio neometano i sigurno odvijanje avio-saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Sava, Tisa i Dunav i dalje nisu plovne.

Proglašena je redovna odbrana od leda na Dunavu od rkm 1275 do rkm 1215, kao i na sektoru od Golupca do Smedereva, na Savi od rkm 120 (Hrtkovci) do 210 (granice sa BiH) i na celom toku Tise.

Doneta je odluka o aktiviranju ledolomca Greben na potezu od Đerdapa 1 do izlaska iz Kazana.

 

Aerodrom u Nišu nije zatvoren, letovi po planiranom redu

Saobraćaj na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu odvija se bez zastoja, po zimskom redu letenja, potvrdila je za Betu portparolka javnog preduzeća Aerodrom "Niš" Ivanka Stanisavljević.

Ona je demantovala navode pojedinih medija da je aerodrom zatvoren zbog snega na pisti.

"Avioni nisu saobraćali samo 6. januara zbog složenih meteroloških uslova. Letovi iz Memingema i Ajndhovena su toga dana bili preusmereni na beogradski aerodrom, a let iz Bratislave bio je otkazan", kazala je Stanisavljević.

Avioni iz Niša do devet evropskih gradova na kojima lete kompanije "Viz er" i "Rajaner" ovih dana su stopostotno popunjeni, istakli su u Aerodromu "Niš".

 

Kamioni ponovo mogu preko Iriškog venca

Teretni saobraćaj preko Iriškog venca normalizovan je posle višečasovnog prekida izazvanog snežnim nanosima, saopštili su danas "Putevi Srbije".

Saobraćaj je bio obustavljen na državnom putu I-B reda broj 21, Ruma-Novi Sad.

"Putevi Srbije" pozvali su sve vozače da na put ne kreću bez zimskih guma i da koriste i lance, da poštuju propise i voze sporije.

 

Obustavljen saobraćaj na delu Ibarske magistrale zbog udesa

Deonica Ibarske magistrale od Ćelija do Županjca zatvorena je zbog saobraćajne nezgode, saopštili su danas "Putevi Srbije".

Kako se navodi, saobraćaj je obustavljen na državnom putu I B reda broj 22.

To javno preduzeće je pozvalo sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw