16.07.2017 Beograd

AMSS: Na Horgošu se na ulaz u Srbiju čeka 60 minuta, na Gradini na izlazu 180 minuta

AMSS: Na Horgošu se na ulaz u Srbiju čeka 60 minuta, na Gradini na izlazu 180 minuta
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kako bi se izbegla višesatna zadržavanja vozačima se savetuje da koriste prelaz Bački breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, a otvoren je 24 sata. Put do Bačkog brega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji. Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta. Prelazi Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš dva otvoreni su od 7.00-19.00 za putnička vozila.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju zadržavanja su ;oko 30 min, dok su na izlazu iz Hrvatske kolone duge više kilometara.

Na prelazu "Šid" takođe na ulazu zadržavanja su oko 120 min. Pedlaže se korišćenje prelaza Bačka Palanka, Sot, Bogojevo i Bezdan.Sa Bugarskom, na graničnom prelazu Gradina se zbog pojačanog saobraćaja vreme zadržavanja često menja a sada su zadržavanja na izlazu oko 180 minuta.

Sa Makedonijom na prelazu Preševo takođe na izlazu zadržavanja su oko 80 minuta, dok su na ulazu u Srbiju oko 45 minuta.

Ka Crnoj Gori predlaže se da se pored prelaza Gostun koriste prelazi Jabuka ili Mehov Krš, jer je trenutno pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na prelazu Gostun a zadržavanja su oko 30 minuta, naveo je AMSS.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw