03.08.2018 Beograd

AMSS: Horgoš najopterećeniji, preporučeno korišćenje manjih prelaza

AMSS: Horgoš najopterećeniji, preporučeno korišćenje manjih prelaza
Najopterećeniji granični prelaz u Srbiji je Horgoš sa Mađarskom, gde se na izlazu iz zemlje čeka oko 90 minuta, zbog čega je preporučena upotreba prelaza Kelebija i Bački breg, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS navodi da je vreme zadržavanja na graničnim prelazima relativno i često promeljivo i da zbog formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske zadržavanja mogu biti višesatna.

Zadržavanje na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu je oko sat vremena, ali AMSS upozorava da je realno vreme zadržavanja duže, zbog pojačanog saobraćaja i dužih zadržavnja sa hrvatske strane granice, zbog čega je preporučena upotreba prelaza Šid, Sot ili Bačka Palanka.

Na granici sa Bugarskom kod Gradine se takođe čeka sat vremena i na ulazu i na izlazu iz Srbije, dok je na prelazu Preševo sa Makedonijom i Gostun sa Crnom Gorom vreme čekanja promenljivo i kreće se između pola sata i sat.

Na naplatnim rampama na autoputevima nema zadržavanja, osim na stanici Stara Pazova u pravcu ka Beogradu, gde se trenutno beleže čekanja od oko pola sata, saopštilo je JP "Putevi Srbije". 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side