AMSS: Automobili čekaju jedino na granici sa Bugarskom
19.07.2020 Beograd

AMSS: Automobili čekaju jedino na granici sa Bugarskom

AMSS: Automobili čekaju jedino na granici sa Bugarskom Foto: Novi magazin/ SA
Automobili na izlaz iz zemlje čekaju jedino na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom, oko 50 minuta, iako je od ove nedelje zabranjen ulaz u tu državu bez obzira da li putnici poseduju negativan nalaz PCR testa na korona virus, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ta organizacija podseća da je od četvrtka, 16. jula, ulaz u Bugarsku dozvoljen samo državljanima Srbije koji imaju regulisan boravak u zemljama Evropske unije, vozači kamiona i radnici koji rade u Bugarskoj i imaju papire da su zaposleni tamo.

Ulaz i tranzit kroz Bugarsku pored toga dozvoljen je državljanima Srbije koji se vraćaju u matičnu zemlju.

Kamioni na izlaz iz zemlje čekaju po dva sata na prelazu Kelebija sa Mađarskom i na prelazu Batrovci sa Hrvatskom, dok na naplatnim rampama duž auto-puteva u Srbiji nema zadržavanja, dodaje AMSS. 

Takođe navode i da povremeno može doći do usporene vožnje, prvenstveno na deonicama gde ima radova, kao i da se popodne mogu očekivati lokalni kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Na auto-putu E-763, u zoni tunela "Brančić" je normalizovan saobraćaj u smeru od Beograda ka Čačku, nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u desnoj tunelskoj cevi, javilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja