Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću
26.02.2019 Beograd

Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću

Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću Foto: print screen
Američka privredna komora (AmCHam) saopštila je danas da je svoju godišnju nagradu za izuzetnost - "Hero" dodelila genetičaru Miodragu Stojkoviću.

U saopštenju se ističe da je Stojković zaslužio priznanje, pored ostalog, i kao genetičar koji je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

Podseća se da su predstavnici AmĆama-a šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

"Ovom jednoglasnom odlukom AmĆam prepoznaje i nagrađuje istaknutog pojedinca, ove godine u oblasti nauke, koji živi i radi među nama, dok istovremeno postiže vrhunske međunarodno priznate naučne rezultate. Dosta je u našoj istoriji bilo primera izuzetnih naučnika, poput Tesle ili Pupina, koje smo prepoznavali i slavili kasno. Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji", rekla je predsednica UO Američke privredne komore Jelena Pavlović.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.02.2019, 16:23h Opet - PRITISCI (stranih ambasada)...

    "Američka privredna komora dodelila nagradu genetičaru Miodragu Stojkoviću". ...- Pa, bre - dokle će ovi Ameri da se mešaju u naše unutrašnje poslove!

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side