Ambasador: Rano za priču o preuzimanju slučaja sa Zakintosa
13.07.2017 Beograd

Ambasador: Rano za priču o preuzimanju slučaja sa Zakintosa

Ambasador: Rano za priču o preuzimanju slučaja sa Zakintosa Foto: Beta/AP
Uhapšeni državljani Srbije osumnjičeni za učešće u prebijanju na smrt američkog turiste (22) na grčkom ostrvu Zakintos prošlog petka, nemaju primedbe na ponašenju grčke policije i pravosuđa, izjavio je ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević koji je dodao da je rano da se priča o mogućnosti da taj predmet bude ustupljen srpskim pravosudnim organima.

Osumnjičeni nemaju primedbe na tretman u pritvoru, grčka policija i pravosuđe su im obezbedili sva zakonska prava koja uživaju, rekao je Spasojević za RTS, pred današnji sastanak Visokog savеta za saradnju Srbijе i Grčkе, kojim prеdsеdava prеdsеdnik Vladе Grčkе Alеksis Cipras.

Prema Spasojevićevim rečima, Srbiji kao državi, ambasadi i konzularnoj službi, važno je da srpskim građanima budu zaštićena sva prava.

"Ne možemo se mešati u pravosudni proces, ali verujemo da će sva njihova prava biti ostvarena", rekao je ambasador.

Upitan da li postoji mogućnost da predmet bude ustupljen Srbiji, Spasojević je podsetio da je Ministarstvo pravde navelo da nije vreme da se spekuliše, da sudski proces nije počeo, te da će o tome odlučivati pravosudni organi a ne politika ili neko drugi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side