Ambasador Crne Gore za Mondo: Vlada Crne Gore još nije donela konačnu odluku o otvaranju granica
26.05.2020 Beograd

Ambasador Crne Gore za Mondo: Vlada Crne Gore još nije donela konačnu odluku o otvaranju granica

Ambasador Crne Gore za Mondo: Vlada Crne Gore još nije donela konačnu odluku o otvaranju granica Foto: PrtScn
Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica, preneo je portal Mondo.

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono telo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanom odgovoru za Mondo.

Dodao je da je predsednik Vlade Crne Gore, na osnovu stava Instituta za javno zdravlje, saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao, da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

Istakao je da čvrsto veruje da će se "vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obe države radi zaštite zdravlja svojih građana".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side