Ambasador Crne Gore u Srbiji: Nemam nijednu informaciju da se Novaku neće dozvoliti dolazak
28.05.2020 Beograd

Ambasador Crne Gore u Srbiji: Nemam nijednu informaciju da se Novaku neće dozvoliti dolazak

Ambasador Crne Gore u Srbiji: Nemam nijednu informaciju da se Novaku neće dozvoliti dolazak Foto: PrtScn
Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao je da nema nijednu informaciju da se Novaku Đokoviću neće dozvoliti dolazak u Crnu Goru na veliki svetski teniski turnir Adrija tur.

"Takođe sam čuo da od gospodina (Dimitrija) Rašovića, predsednika Teniskog saveza da njega niko nije kontaktirao na tu temu. Mislim da je on bio prva adresa da se na tu temu razgovara. Normalno da se u kontekstu svih ovih mera nađe najbolja forma", rekao je Milošević tokom gostovanja na TV Prva ističući da na tu temu nije razgovarao i dodao da je imao kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića.

Kako je Milošević naveo, dolazak Đokovića je dobra promocija za Crnu Goru i crnogorski turizam i podsetio da se slavni teniser venčao na Svetom Stefanu i vodi poreklo iz Crne Gore.

Milošević je rekao da država Crna Gora nema nameru da otima verske objekte već da želi da se definiše njihov status.

Na pitanje šta znači stvaranje te nacionalne crkve u Crnoj Gori rekao je da je njihov cilj  da dođe do pomirenja.

"Želja je bila da u crkvama i Srbi i Crnogorci svi zajedno mogu da koriste te objekte. Sve to što se dešava i način na koji se koriste ti objekti, na žalost, stvoren je jedan jaz koji treba da se napravi jedno pomirenje ...", naveo je.

Naveo je da država Crna Gora nema nameru da uzme nijedan objekat, niti da otima te verske objekte već da definiše status tih objekata.

On je rekao da građani Srbije mogu slobodno da dođu u Crnu Goru jer sigurno neće imati nikakve probleme ako to učine.

Ambasador je kazao i da se u Srbiji vodi negativna kampanja protiv Crne Gore već šest meseci, kao i protiv predsednika Mila Đukanovića, "koji je predstavljen kao ustaša".

Naveo je da Crna Gora želi da unapredi i ekonomske odnose sa Srbijom i da niko nije zatvorio granice što se tiče prometa robe i ekonomije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side