22.03.2018 Priština

Ambasada SAD: Ratifikacija sporazuma o razgraničenju potvrđuje mesto Kosova u Evropi

Ambasada SAD: Ratifikacija sporazuma o razgraničenju potvrđuje mesto Kosova u Evropi Ilustracija / Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Ambasada SAD u Prištini čestitala je danas građanima Kosova na ratifikaciji Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom, ocenujući da je to "važan uspeh koji potvrđuje mesto Kosova u Evropi".

"Svaki poslanik Skupštine Kosova koji je glasao za ratifikaciju ovog sporazuma može biti ponosan što zna da ste učinili pravu i hrabru stvar za dobro vaše zemlje", piše u saopštenju.

Navodi se i da Skupština i Vlada Kosova sada moraju posvetiti pažnju drugim prioritetnim tačkama koje će "pomeriti Kosovo napred po pitanju vladavine prava, ekonomskog razvoja i evro-atlantskih aspiracija".

"Ambasada SAD će nastaviti da podržava napore kosovskih građana za postizanje potpune integracije u evropsku porodicu nacija", stoji u saopštenju.

Skupština Kosova usvojila je sinoć sa 80 glasova za i 11 protiv, zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Sednicu su obeležili brojni incidenti tokom kojih su poslanici pokreta Samoopredeljenje u četiri navrata aktivirali suzavac u pokušaju da onemoguće glasanje.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side