11.02.2019 Beograd

Ambasada SAD: Posao diplomata je da se sastaju s političarima iz vlasti i opozicije

Ambasada SAD: Posao diplomata je da se sastaju s političarima iz vlasti i opozicije Foto: Pixabay
Američka ambasada danas je negirala da je organizator ili finansijer protesta u Srbiji i dodala da je posao diplomata da se redovno sastaju sa političarima iz vlasti i opozicije.

Ambasada SAD je, povodom navoda lista Informer o sastanku lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića sa predstavnicima ambasade, navela da "Informer odbija da objavi činjenice".

"Naš posao je da razumemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije kao i drugima širom Srbije su deo tog posla. SAD nisu organizator niti finansijer", navela je ambasada SAD na Tviteru.

Uz sliku teksta Informera u kojem se navodi da ambasada SAD nije odgovorila na pitanje o sastanku Trifunovića s predstavnicima ambasade, američka ambasada je objavila odgovor listu.

"Naš posao kao diplomata je da razumemo ovu zemlju. Da bismo uradili to, redovno se sastajemo sa svim elementima srpskog društva i slušamo. To uključuje i vladajuću koaliciju i opoziciju, ali i novinare, studente, biznismene, verske lidere i druge širom Srbije. To nije mešanje - to je učenje i razumevanje", navodi se u odgovoru ambasade SAD

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side