20.04.2017 Beograd

Ambasada Rusije: Rusija je Hrvatskoj isporučila helikoptere 2007. i 2008.

Ambasada Rusije: Rusija je Hrvatskoj isporučila helikoptere 2007. i 2008. Foto: Google Maps
Ruska ambasada u Beogradu negirala je danas navode ukrajinskog ambasadora Oleksandra Aleksandroviča da su ruski helikopteri isporučeni Hrvatskoj korišćeni u ratovima 90-ih pošto su Hrvatskoj poslati 20087. i 2008.

"Što se tiče njegove tvrdnje da su ruski helikopteri, proizvedeni i isporučeni Hrvatskoj 2007. i 2008. godine, tobože bili korišćeni u ratnim dejstvima 15 godina ranije - pa takvo je "putovanje u vremenu" moguće samo u fantazijama poštovanog ambasadora", navodi se u saopštenju.

Ruska ambasada je navela da su te isporuke izvršene u okviru bilateralnog sporazuma o regulisanju sovjetskog klirinškog duga u odnosu na bivšu Jugoslaviju, o čemu se detaljno izveštavalo preko zvaničnih kanala i medija.

"U vezi sa interesovanjem ambasadora Ukrajine za diskusiju o tome, iz koje su zemlje sredinom 1990-ih godina Hrvatskoj bili nelegalno isporučeni delovi raketnog sistema protivvazdušne odbrane S-300, moglo bi mu se preporučiti da je nastavi sa visokorangiranim hrvatskim izvorima koji su svojevremeno objavili tu informaciju", navela je ruska ambsada.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw