Aleksić: Predlog budžeta Srbije neodgovoran i nije razvojni
20.11.2019 Beograd

Aleksić: Predlog budžeta Srbije neodgovoran i nije razvojni

Aleksić: Predlog budžeta Srbije neodgovoran i nije razvojni Foto: prtscr ytb
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predloženi državni budžet Srbije za 2020. godinu neodgovoran i netransparentan i da nije razvojni kako to vlast predstavlja.

Aleksić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da budžet ne može biti razvojni jer je nizak nivo investicija, nema rasta BDP-a, a potpuno je neopravdano povećanje plata u javnom sektoru, te da će primanja biti povećanja samo da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispunio predizborno obećanje o prosečnoj zaradi od 500 evra.

"Ovakva propagandna ekonomska politika će stvoriti još veći trgovinski deficit i derogirati poljoprivredu i odvesti zemlju dalje u zaduživanje i recesiju. Imamo katastrofalan rast privrede tako da su sva obećanja i priče o boljem životu lažna", rekao je Aleksić.

Aleksić je negodovao što su budžetska izdvajanja za poljoprivredu ispod onoga što definiše Zakon o podsticajima i da je i ove godine ispod pet odsto.

Napomenuo je da u predlogu budžeta nema stavke za beogradsku žičaru - "gondolu" čija je izgradnja najavljena od Kalemegdana do Ušća, i rekao da ne zna da li se od te ideje odustalo ili su način finansiranje tog projketa "sakrili".

 

 

MUP i dalje bez detalja o zapleni marihuane kod Stare Pazove

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić ukazao je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nije saopštilo detalje o zapleni marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" kod Stare Pazove, ni da li su policajci obezbedjivali to imanje, i ocenio da je u to šta se dešavalo na tom poljoprivrednom dobru umešan državni vrh.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ponovo pitao MUP i tužilaštvo o tome ko je uhapšen, i da li su uhapšeni i policajci koji su obezebdjivali zasade marihuane, te da li su uhapšeni vlasnici tog poljoprivrednog dobra.

Pitao je i koliko je marihuane zaplenjeno i da li je bilo 37.000 stabljika i ko su policajci koji su naoružani obezbedjivali imanje; da li je proizvodnja marihuane bila u podzemnim objektima tog poljoprtivrednog dobra i da li je i za koje namene država tom poljoprivrednom dobru dala podsticajna sredstva.

"Možda su odgovori izostali jer su na poljoprivrednom dobru često bili visoki državni funkcioneri", rekao je Aleksić i pokazao fotografije ministra odbrane Aleksandra Vulina i direktora Koridora Srbije Zorana Babića tokom obilaska poljoprivrednog dobra.

On je kazao da je "očigledno režim direktno uključen u to što se dešava na tom poljoprivrednom dobru i da su zbog toga izostale detaljnije informacije iz MUP-a koji saopštenja i snimke šalje i kada zapleni 10 gradma opojnih sredtsava, a sada nije".

"Ako se dokaže da su uhapšeni policajci obezedjivali poljoprivredno dobro to će pokazati nešto što nema ni u Kolumbiji. Da država obezbedjuje i prozvodi marihunanu u Srbiji", rekao je Aleksić.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side