24.09.2018 Beograd

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara

Aleksić (Narodna stranka): Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara Foto: pixabay
Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je povodom predloženih izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju da visina i isplata penzija više neće zavisiti od sistema, već od lične volje političara na vlasti.

Kako se u saopštenju navodi Aleksić rekao da vlast "nije u stanju da obezbedi novac za penzije" i da se postojeća formula njihovih isplata ukida zato što sledeće godine "vlast ne bi bila u stanju da ispaliti penzije po toj formuli".

"Iza bajki o 'zlatnom dobu' i penzijama 'većim nego ikada' krije se činjenica da je od penzionera oteto oko 800 miliona evra i da taj novac vlast nema nameru da vrati. Ministar finansija Siniša Mali zaboravio je da kaze da bi, da Zakon o privremenom umanjenju penzija nije bio na snazi, penzioneri danas imali 9,2 odsto veće penzije", rekao je Aleksić.

On je dodao i da je odnos zaposlenih i penzionera danas 1:1,5 i da ta brojka dokazuje da je povećanje zaposlenosti u Srbiji "laž" i da je vlast uporedo sa smanjenjem penzija zadužila Srbiju za milijardu evra i dug podigla sa 14 na 24 milijarde evra.

Aleksić je podsetio na obećanja Srpske napredne stranke koja su zapisana u "Beloj knjizi" koju je ta stranka izdala 2011. godine.

"Rekli su i zapisali da će država garantovati isplatu penzija i da će penzije biti realne i usklađene sa platama i rastom cena, a danas rade potpuno suprotno", kazao je Aleksić.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 24.09.2018, 17:23h Ej, kakvi hirurzi, kakvi bakrači... (1)

    "Penzije više neće zavisiti od sistema već od volje političara" ... - ... Pa, tako i treba: ko zna bolje, npr., od ministra finansija da OCENI rad KARDIO-VASKULARNOG HIRURGA i uporedi ga sa radom SEKRETARICE/SAVETNICE u ministarskim KABINETIMA? Pa, jasno je da ONE IMAJU ODGOVORNIJI POSAO: ej - SUDBINA DRŽAVE JE U PITANJU kad one zakazuju susrete od međunarodne važnosti za svoje (tj. naše) ministre (svih resora)...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side