Albanci od Vučića tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra ekonomije
14.07.2020 Beograd

Albanci od Vučića tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra ekonomije

Albanci od Vučića tražili Ministarstvo lokalne samouprave i mesto pomoćnika ministra ekonomije Foto: Beta/Milan Obradović
Gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi objavio je danas da je delgcija albanskih stranaka u kojoj je bio danas u Beogradu, na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, podnela zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.


Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" danas imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju.

"Danas smo predsedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svetu koliko su evropski kao narod, sada je vreme da to i dokaže. Nema više reči. Da bismo mi Albanci postali deo Vlade, zahtevamo sledeće uslove: 1. Ministar Ministarstva lokalne samouprave; 2. Pomoćnik ministra ekonomije: 3. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete; 4. Predsednik Koordinacionog tela Čekamo odgovor!", napisao je Arifi.

Koalicija "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.07.2020, 11:55h Branko (1)

    Ovo pregovaranje sa Albancima iz Preševa je bacanje prašine domaćoj i međunarodnoj javnosti da je AV demokrata i da ne vlada sam, autokratski. Lepo je govorio drug Stari: ”Čuvajmo bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svoga”, i bio je u pravu. Da smo mirno i bez rata sledili put izlaska iz Jugoslavije braće Hrvata i Slovenaca, jedinstveno smo svi mogli biti još 2004. godine u EU. Ali ne, nas su Sloba i Mira kao pravi vizionari odveli u bolju budućnost (i njihov kafedžija Ivica Koferče, "evo sadće jedna slađa", i njihov ministar informisanja Aca Vučić). Elem, dok jedni tek što su završili svoje prvo predsedanje EU, već dobili status da za malo više od dve godine uvedu evro (po već fiksnom kursu), drugi za 18 meseci jedva da su uspeli 2 poglavlja otvoriti, postaju lideri u Malom Šengenu-Velikoj Šeg(v)i (za koji i Crna Gora neće ni da čuje), moraju da prihvate novu metodologiju pregovaranja po kojoj u svakom času možeš biti opet na početku pregovaranja, i još moramo trpeti vizionara koji mašta kako će za godinu-dve privredno i finansijski da „zgazi“ susednu državu kojoj je propala turistička sezona. Evo njegove šanse da uđe u istoriju, ako već nije. O toj psihopatskoj fiksaciji sam AV je govoreo pre par dana na jednoj televiziji, a pre par godina sam je rekao, bez da je na bilo koji način bio isprovociran, onako iz bolesne svoje psihe, da su mu hrvatski autoputevi noćna mora, ali da će on to za promeni uskoro u korist Srbije. Smo još da Murat vaskrsne pa da mu pomogne.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side