10.08.2017 Priština

Ademi: Aškalije i ostale manjine su uz koaliciju PAN

Ademi: Aškalije i ostale manjine su uz koaliciju PAN Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Poslanik Demokratske aškalijske zajednice Danuš Ademi rekao je danas u Prištini da nije prisustvovao nastavku Konstitutivne sednice Skupštine Kosova, jer su predstavnici manjinskih zajednica "dali reč koaliciji PAN da će sa njima biti tokom procesa formiranja kosovskih institucija.

Ademi je rekao novinarima u Skupstini Kosova da mu je to četvrti poslanički mandat u parlamentu i da je šest manjinskih, nesrpskih poslanika u PAN kolaliciji koju čine Demokratska partija Kosova (DPK) Kadrija Veseljija, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativa Kosova Fatmira Ljimaja.

"Mi (ja ispred Aškalija, jedan poslanik romske i po dva poslanika turske i bošnjakčke zajednice) ;dali smo reč da ćemo podržati Ramuša Haradinaja za premijera i Kadrija Veseljija za predsednika parlamenta", rekao je Ademi.

Prema njegovim rečima, prolongiranje procesa formiranja kosovskih institucija ne šalje dobru sliku o Kosovu. On je dodao da se slična situacija događala i 2014 godine.

Ademi je rekao da iz razgovora među poslanicima u Skupštini Kosova vidi da se naziru rešenja i da, prema jučerašnjim i nekim današnjim izjavama, očekuje da stranka Bedžeta Pacolija podrži koaliciju PAN.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side