08.07.2017 Beograd

PSG: Napadi na novinare postaju zastrašujuća konstanta

PSG: Napadi na novinare postaju zastrašujuća konstanta Foto: Zoran Raš
Pokret slobodnih građana Saše Jankovića zatražio je danas od državnih organa hitno rasvetljavanje upada u stan novinarke Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Dragane Pećo i ocenio da je reč o pokušaju zastrašivanja novinarke i tog portala, za koji se navodi da je otkrio i predstavio javnosti "veliki broj afera Vučićevog režima".

Taj pokret je zatražio da se osim tog slučaja, odmah rasvetle i ostali napadi na novinare koji u proteklom periodu postaju "zastrašujuća konstanta".

"Ukoliko slučaj upada u stan ostane nerasvetljen, kao što su ostale mnogobrojne pretnje smrću koje novinari dobijaju ne samo od anonimnih nego i od ljudi koji ne skrivaju identitet, ako bez sankcija ostanu napadači na novinare na mitingu Srpske napredne stranke, ako ostanu nekažnjeni oni koji su, uz pretnje, prekidali projekcije filmova, ako ostanu neotkriveni oni koji su tajno snimali novinare i pratili ih – biće više nego jasno da upravo oni koji treba da gone počinioce stoje iza svih ovih nedela", navodi se u saopštenju.

Pokret slobodnih građana je zapitao šta je sledeći potez posle upada u stan, odnosno da li će neko ostati i bez glave.

"S obzirom na to da slični pritisci postoje i na ljude koji deluju u drugim oblastima, a koje je ova vlast proglasila neprijateljima, jasno je da je reč o razrađenom mehanizmu. Isto tako jasno je da samo solidarnost i međusobna podrška mogu pomoći da teška vremena, koja su očigledno pred nama, prebrodimo bez teških posledica", navodi se u saopštenju tog pokreta.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (2) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 8.07.2017, 16:13h Dragan

    Koje novinare? Zar ima još novinara? A ja mislio da su to sve sluge režima-

  • 8.07.2017, 16:05h Milanka

    Ovde se nezna ko je ko, cim se nesto desi odmah krivica na SNS. Zaista svi preteruju ja ovog jankovica nerazumem ma dajte sta ste vi radili za vreme DS to se zaboravilo. Tada ste nas urnisali sve isprodavali ostajali bez posla, i vi nesto pricate za Vucic.Deca nisu mogla nigde da se zaposle sve ste to bacili u vodu..Osetili ste pun budjet pa sad navali ko pre njegovoje e to su predhodnici samo ih novac interesuje a narod samo u bajkama...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw