24.11.2017 Priština

Poslanicima Samoopredeljenja 30 dana pritvora

Poslanicima Samoopredeljenja 30 dana pritvora Foto: pixabay
Osnovni sud u Prištini danas je odredio pritvor do 30 dana poslanicima pokreta Samoopredeljenje Aljbinu Kurtiju, Doniki Kadaj Bujupi i Aljbuljeni Hađiu.

Oni su jutros pritvoreni zbog neodazivanja na sudske pozive u predmetu u kojem su optuženi za korišćenje suzavca na sednicama Skupštine Kosova tokom 2015. i 2016. godine u suprotstavljanju razmatranju i usvajanju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i o zajednici opština sa srpskom većinom.

U tom predmetu sa njima je optužen i poslanik Samoopredelenja Faton Topali, ali se on redovno odazivao na sudske pozive.

Predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri današnje akcije policije nazvao je masovnim progonom njegove stranke, koji su započele partije na vlasti.

"Progon je započeo kažnjavanjem naših aktivista zbog naših protesta", kazao je Imeri okupljenim novinarima nakon hapšenja njegovih stranačkih kolega.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je povodom hapšenja poslanika Samoopredeljenja izjavio da je trebalo da se odazovu pozivima suda i dodao da su oni radili ono što su i drugi, među kojima i on, smatrali da je bilo neophodno - zaustaviti dva sporazuma koji su bili na štetu Kosova.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex2018
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side