Advokat Marije Lukić: Današnji svedoci su lažni, očekujemo da Jeličić bude osuđen
06.11.2019 Beograd

Advokat Marije Lukić: Današnji svedoci su lažni, očekujemo da Jeličić bude osuđen

Advokat Marije Lukić: Današnji svedoci su lažni, očekujemo da Jeličić bude osuđen Foto: prtscr ytb
Advokat Borivoje Borović koji zastupa Mariju Lukić u procesu protiv Milutina Jeličića - Jutke zbog polnog uznemiravanja, izjavio je da nijedan od tri svedoka odbrane koji su danas saslušani nema kredibilitet.

"Radi se o svedocima koji su delimično priznali da su brifovani od strane (bivšeg predsednika opštine Brus) Milutina Jeličića - Jutke i advokata i da su se viđali danima pre suđenja. Po meni, to su lažni svedoci", kazao je Borović nakon ročišta na suđenju koje je danas nastavljeno u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je naveo da su saslušani svedoci učesnici protesta "Pravda za Jutku" i prijatelji Jeličića.

Borović je izrazio žaljenje što sudija nije prepoznao "tu opstrukciju postupka" i dodao da se nada osuđujućoj presudi jer nijedan svedok nije potvrdio izjave Jeličića kao okrivljenog.

"Očekujem da će nakon veštačenja mobilnih telefona, na ćemu smo mi insistirali, da se dokaže da je Jeličić učinio ova krivična dela", rekao je on.

On je kazao da je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, angažovan kao pravni savetnik Jeličića, pokušao da "napravi gužvu" u sudnici što je izbegnuto njegovim isključenjem sa suđenja.

Šešelj je izjavio da je isključen zbog nepoštovanja suda pošto je, kako je rekao, ukazao na neregularnosti u procesu i na "pravno neznanje" advokata Borivoja Borovića koji zastupa Mariju Lukić.

Borović je, naveo je Šešelj, pripisovao Jeličiću da je kao predsednik opštine bio nadležan za slučaj nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, dok je Šešelj obrazlagao da nadležnost nije na predsedniku opštine već na Ministarstvu građevinarstva, te da je zbog toga isključen sa suđenja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side