22.07.2018 Los Anđeles

Žena ubijena u prodavnici u Los Anđelesu, napadač uhapšen

Žena ubijena u prodavnici u Los Anđelesu, napadač uhapšen Foto: Beta, AP
Naoružani napadač upao je u samoposlugu u Los Anđelesu i oko tri sata držao desetine ljudi kao taoce pre nego što se predao policiji, a u napadu je nastradala jedna žena, javili su zvaničnici.

Niko od ostalih talaca nije ozbiljno povređen u incidentu koji se dogodio juče po lokalnom vremenu, u samoposluzi Trejder Džos u Los Anđelesu.

Policija je navela da je dva sata pre upada u prodavnicu čovek pucao sedam puta u svoju baku i ranio još jednu ženu koju je naterao da uđe u auto. Policija je jurila za vozilom, razmenjivala vatru sa napadačem koji je udario u stub ispred samoposluge i posle toga uleteo unutra.

Uplašeni kupci i radnici trčali su da se sklone dok su policijski meci upereni na osumnjičenog razbili staklena vrata samoposluge. Neki u prodavnici su izlazili kroz prozor, a drugi su se zabarikadirali u raznim prostorijama dok su policija, vatrogasci i 18 kola hitne pomoći stigli na mesto incidenta i bili pripremljeni za masovne žrtve.

Policijski pregovarači pokušali su da ubede muškarca, starog oko 28 godina, da oslobodi oko 40 do 50 talaca i da se preda. Oko 18.30 uveče po lokalnom vremenu (3.00 u nedelju po centralnoevropskom vremenu) napadač je pristao da sam sebi stavi lisice i izašao je iz radnje okružen s četiri taoca.

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti čestitao je policiji i vatrogascima na delovanju i izrazio žaljenje za izgubljeni život u prodavnici.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side