17.01.2020 Hag

Zbog krađe milijardi ličnih podataka s interneta hapšenje u Holandiji i S.Irskoj

Zbog krađe milijardi ličnih podataka s interneta hapšenje u Holandiji i S.Irskoj Foto: Pixabay
Dvojica su uhapšena u Holandiji i Severnoj Irskoj u sklopu istrage koju vodi američki Federalni istražni biro (FBI) o krađi milijardi ličnih podataka na internetu, među kojima su lozinke, saopštila je danas holandska policija.

Jedan osumnjičeni (22) uhapšen je u Arnemu, gradu na istoku Holandije, na osnovu saradnje holandske jedinice za suzbijanje sajber-kriminala i britanske službe za borbu protiv organizovanog kriminala, FBI i nemačke policije.

Ta osoba, čiji identitet nije saopšten, osumnjičena je da je uključena u prodaju ukradenih lozinki i umešana u sajber-kriminal, navela je holandska policija.

Dodala je da je druga osumnjičena osoba, muškarac takođe od 22 godine, uhapšen u Severnoj Irskoj.

Holandska policija je tokom pretresa doma prvog uhapšenog našla materijal o sajtu WeLeakInfo.com. Na naslovnoj strani tog sajta danas piše upozorenje da ga je zatvorio FBI u saradnji s evropskim službama.

Po holandskoj javnoj TV NOS, taj sajt je pretplatnicima za dva dolara mesečno ili za 25 dolara godišnje nudio neograničen pristup ;poverljivim podacima ukradenim na posećenim sajtovima kao što su LinkedIn ili MyFitnešPal.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side