Žarište koronavirusa na kruzeru koji plovi u Grčkoj
28.09.2020 Beograd

Žarište koronavirusa na kruzeru koji plovi u Grčkoj

Žarište koronavirusa na kruzeru koji plovi u Grčkoj Foto : Beta/AP/ Petros Giannakouris
Dvanaest članova posade kruzera sa više od 1.500 ljudi koji obilazi grčka ostrva testirano je pozitivno na koronavirus i izolovano je na brodu, javile su danas grčke vlasti.

Brod "Mein šif šest", koji plovi pod malteškom zastavom za "Tui Cruises", počeo je putovanje u Heraklionu na južnom grčkom ostrvu Kritu sinoć, sa 922 putnika i 666 članova posade, saopštilo je danas grčko Ministarstvo pomorstva. Trebalo je da plovi do Pireja, glavne luke blizu Atine i kasnije do zapadnog ostrva Krfa.

Sprovedeno je testiranje uzorka od 150 članova posade, od kojih je 12 bilo pozitivno na koronavirus, navelo je Ministarstvo. Uzorak testiranja putnika nije sproveden jer su oni morali da imaju negativan test na koronavirus pre nego što su se ukrcali na brod.

Oni koji su testirani pozitivno na Kovid-19 su izolovani, a brod se uputio ka Pireju.

Grčke zdravstvene vlasti navele su da se očekuje da brod stigne sutra i da će tim nacionalne uprave za javno zdravlje biti tamo da ponovo testira 12 pozitivnih slučajeva kao i svakog za koga posada broda i brodski lekar procene da treba da se testira. 

Kako je navela uprava, svih 12, koji su testirani pozitivno, su bez simptoma i imaju nizak nivo virusa.

autor: TKĐ izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side