Za Putina je brak jedino moguć između muškarca i žene
13.02.2020 Moskva

Za Putina je brak jedino moguć između muškarca i žene

Za Putina je brak jedino moguć između muškarca i žene Foto: Beta, AP
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je brak jedino moguć "između muškarca i žene" i dodao da podržava ideju uvođenja tog principa u Ustav.

"Brak je zajednica muškarca i žene", rekao je Putin na sastanku radne grupe koje je formirao Kremlj zbog ustavne reforme.

Putin je podržao ideju da to bude uneto u Ustav. "To je dobra ideja i treba je podržati. Samo treba razmisliti kako to sročiti i gde", rekao je predsednik Rusie posle predloga konzervativne poslanica Olge Bataline da se Ustavom utvrdi da država podržava "tradicionalne porodične vrednosti".

Batalina smatra da je porodica ugrožena zbog pokušaja uvođenja novih termina kao što su "roditelj broj jedan" i "roditelj broj dva".

"To nije fantazija, već stvarnost u nekoliko zemalja", rekla je Batalina koja predstavlja vladajuću stranku Ujedinjenu Rusiju u donjem domu parlamenta i ranije je podržala zakon kojim se zabranjuje "homoseksualna propaganda" u Rusiji.

Putin je rekao da dok god on bude bio predsednik Rusije, neće biti "roditelja broj jedan" i "roditelja broj dva". "Imamo tatu i mamu", rekao je on.

Putin je u januaru izjavio da su neophodne izmene Ustava iz 1993. i formirao radnu grupu od nekoliko desetina poslanika i drugih, zaduženu da pripremi ustavne amandmane.

Radna grupa je danas na sastanku s Putinom predložila da u Ustavu bude navedeno da je Rusija "Država koja stvara mir" ili "pobednička država" u Drugom svetskom ratu.

Mnogi analitičari smatraju da tim ustavnim izmenama Putin priprema teren da sačuva svoj uticaj posle 2024. godine, kada bude napustio predsedničko mesto.

Putin je rekao da vilj ustavne revizije nije "produžetak njegove vlasti" u Rusiji na čijem je čelu 20 godina.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.02.2020, 09:05h petar

    Uf evo ga glavni arbitar koji sve zna i u postelju bi ljudima da se meša.

Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side