Za hrvatsko NE u EU
12.01.2012 Zagreb

Za hrvatsko NE u EU

Za hrvatsko NE u EU
Grupa vanparlamentarnih stranaka i udruženja Hrvatske koja se protive ulasku u EU najavila je održavanje skupa 14. januara na kome će objasniti građanima zašto da glasaju protiv ulaska zemlje u EU na referendumu.

Skup će biti održan na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, u organizaciji grupacije "Vijeće za Hrvatsku-NE u EUĆ, koja osuđuje hrvatski pristup EU ocenjujuchi ga izdajom i gubitkom nacionalnog suvereniteta.

Na skupu će se deliti i promotivni letak pod nazivom "Iz Jugoslavije u Evroslaviju?".

Izradu letka finansirala je grupa poslanika u Evropskom parlamentu, na čelu s britanskim poslanikom Najdželom Feridžom, a u njemu se iznose razlozi zbog kojih Hrvatska ne bi trebalo da pristupi Evropskoj uniji, rekao je Bošnjak, dodajući da ti poslanici poručuju Hrvatskoj da ne ulazi u organizaciju 'koja se klima' i koja bi se mogla raspasti.

Tražili su prijem kod predsednika Hrvatske, predsednika Sabora i premijera, a primiće ih samo predsednik Ivo Josipović kod koga idu sutra. Tražili su da im se čuje glas u nacionalnim medijima ali su odbijeni.

Predsednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić istakao je da je i u drugim državama sastavni deo demokratske procedure iznošenje stanovišta protiv EU, te je ocenio da hrvatski političari zbog svoje nesposobnosti "beže pod skute briselske birokratije".

"Vijeće za Hrvatsku - NE u EU" okuplja vanparlamentarne politicke stranke, udruženja i pojedince koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a deluju sa zajedničkim ciljem referendumskog odbacivanja ugovora o pridruživanju Hrvatske Evropskoj uniji.

Referendum o pristupu EU, održava se 22.januara.

autor: AA izvor: Beta/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side