13.11.2017 Atina

Vlasnici kvadova protestovali u Atini jer im stiže zabrana

Vlasnici kvadova protestovali u Atini jer im stiže zabrana Foto: Beta / AP
Stotine vlasnika motocikala četvorotočkaša - kvadova, uglavnom iz poznatih grčkih odmarališta, protestovale su danas u Atini zbog predoga zabrane njihovih vozila, blokirajući saobraćaj ispred Ministarstva saobraćaja Grčke.

Terenski motocikli - kvadovi popularni su među turistima na Kritu, Zakintosu i drugim grčkim ostrvima, pošto se smatraju bezbednijim vozilom od klasičnih motocikala.

Novi Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima, koji treba da stupi na snagu sledeće godine, predviđaju ograničenje upotrebe kvadova, te vlasnici kompanija koje iznajmljuju ta vozila, strahuju da će im propasti investicije.

Mnogi demonstranti koji su jutros protestovali po pljusku, u Atinu su stigli brodovima tokom noći.

Organizatori protesta naveli su da su se sastali sa zvaničnicima Ministarstva saobraćaja, koji su u suštini odbili njihove zahteve i nameravaju da ukinu saobraćajne dozvole za male kvadove, a da uvedu posebnu adminstrativnu kategoriju za veća terenska vozila.

Preduzetnik s Krita Paris Corvas rekao je za Asošiejted pres da će posledice novih propisa biti "zatvaranje mnogih kompanija, uglavnom malih, porodičnih".

"Godinama smo investirali u taj posao, u ta vozila koja turisti baš vole. I onda preko noći saznajemo da će njihova vožnja putevima biti zabranjena", rekao je Corvas.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side