21.08.2017 Skoplje

Vlada Makedonije: Posvećeni smo gradnji dobrosusedskih odnosa sa Srbijom

Vlada Makedonije: Posvećeni smo gradnji dobrosusedskih odnosa sa Srbijom Foto: Wikipedia
Vlada Makedonije večeras je saopštila da je posvećena izgradnji doborusedskih odnosa sa Srbijom i pozdravila najave Beograda za zaštitu prijateljskih odnosa i vraćanje stanja u uobičajene okvire.

"U vezi sa konkretnim slučajem, ne donoseći ubrzane zaključke, pozdravljamo najave oficijelnog Beograda za zaštitu prijateljskih odnosa i za vraćanje stanja u uobičajene okvire", navodi se u saopštenju makedonske vlade u vezi bilateralnih odnosa sa Srbijom.

Srbija je iz ambasade u Skoplju proteklog vikenda povukla osoblje na konsultacije, a predsednik države Aleksandar Vučić rekao je da je to učinjeno jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

On je istakao da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose Beograda i Skoplja, ocenjujući da će "za sedam do deset dana sve biti uobičajeno".

"Naše je samo da naši ljudi budu pripremljeni i spremni i da se zaštiti prijateljstvo Srba i Makedonaca, ali i da znamo kako je delovati u drugačijem i novom okruženju koje nama nije bilo poznato do pre nekoliko meseci", rekao je Vučić.

Nova makedonska vlada je u večerašnjem saopštenju istakla da je čvrsto posvećena i preduzima intenzivne korake u pravcu rešavanja problema, umesto njihovog pravljenja, unapređujući dobrosusedstvo, saradnju i partnerstvo sa Srbijom, kao i sa drugim zemljama u okruženju.

"Ubeđeni smo da je to jedinstven način da region zakorači napred", ističe se u saopštenju Vlade Makedonije.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side