Više zaštite u londonskim gradskim autobusima posle smrti 20 vozača
17.04.2020 London

Više zaštite u londonskim gradskim autobusima posle smrti 20 vozača

Više zaštite u londonskim gradskim autobusima posle smrti 20 vozača Foto: Beta, AP / Dominic Lipinski
Gradske vlasti Londona saopštile su danas nove mere zaštite vozača čuvenih crvenih gradskih autobusa na sprat posle smrti 20 vozača od koronavirusa.

Putnici od ponedeljka neće više ulaziti na prednja vrata, saopštile su vlasti Londona čiji su predstavnici danas odali poštu preminulim vozačima minutom ćutanja.

Gradonačelnik Londona Sadik Kan, čiji je otac bio vozač autobusa, izjavio je da je strašno što je 20 vozača izgubilo život od koronavirusa.

"Mogao je to da bude moj otac ili neki njegovi prijatelji. Zaposleni u gradskom saobraćaju su heroji i treba da učinimo sve da ih zaštitimo", dodao je Kan.

Gradonačelnik je pozvao britanske vlasti da putnicima nalože nošenje zaštitne maske. Britanska vlada koja je ranije bila skeptična prema tome, navela je da će proučiti taj zahtev.

U Velikoj Britaniji je skoro 14.000 ljudi umrlo od koronavirusa, a London je zona koja je najviše pogođena epidemijom.

Posle uvođenja karantina 23. marta, za 85 odsto je opala upotreba gradskog autobusa koji i dalje saobraća prvenstveno zbog zaposlenih koji moraju da idu na posao.

U autobusima je zabranjeno sesti u blizinu vozača, kod kojeg je postavljeno zaštitno providno staklo. Međutim, neki vozači su se žalili na loše postavljena stakla, pošto ih neki putnici lako pomere kako bi mogli da razgovaraju sa njima.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side