16.09.2018 Beograd

Više od 1.000 policajaca obezbeđuje desničarske proteste u nemačkom gradu Ketenu

Više od 1.000 policajaca obezbeđuje desničarske proteste u nemačkom gradu Ketenu Foto: Beta, AP
Nemačka policija je rasporedila više od 1.000 svojih pripadnika u Ketenu, gradu na istoku Nemačke, da bi sprečila moguće nasilje tokom današnjih ultradesničarskih protesta čiji je organizator antiislamistička Pegida.

Motiv za demonstracije je prošlonedeljna smrt jednog 22-godišnjaka nakon rasprave sa dva miglranta. Vlasti su saopštile da je preminuli patio od hronične srčane bolesti a autopsija je pokazala da je dobio srčani udar posle udarca u lice. Dva Avganistanca starosti 18 i 20 godina uhapšena su zbog ovog incidenta.

Vodeni topovi i policajci opremljeni za razbijanje demostracija raspoređeni su u ovom gradu da bi sprečili sukobe ultradesničarskih grupa i kontrademonstranata, javlja agencija Dpa.

Zvaničnici su izrazlili zabrinutost da bi ovaj smrt mogla da izazove napade na migrante slične onima u Kemnicu na istoku Nemačke početkom meseca. Police je saopštila da su kasno u subotu nemački desničari napali 17-togodišnjeg Avganistanca u obližnjem gradu Haselfelde, kao i da su istog dana napadnuta tri Somalijca u obližnjem Halbeštatu.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side