Veliki požar u luci u Bejrutu, mesec dana posle eksplozije
10.09.2020 Bejrut

Veliki požar u luci u Bejrutu, mesec dana posle eksplozije

Veliki požar u luci u Bejrutu, mesec dana posle eksplozije Foto: Beta/AP/Hussein Malla
Ogroman požar izbio je danas u luci u Bejrutu izazivajući paniku među stanovnicima traumatizovanim posle prošlomesečne velike eksplozije u luci u kojoj je poginulo i povređeno hiljade ljudi.


Za sada nije poznato šta je izazvalo požar u luci koja je uništena u eksploziji 4. avgusta izazvanoj detoniranjem gotovo 3.000 tona amonijum nitrata, kada su izvaljeni prozori, vrata i zidovi kilometrima daleko.

Stub crnog dima video se kako se diže iz luke danas u podne, i vatra na tlu.

Libanska vojska saopštila je da je požar izbio u skladištu gde se drže nafta i gume u bescarinskoj zoni u luci dodajući da je u toku gašenje požara u kome učestvuju i vojni helikopteri.

Stanovnici su u panici otvarali prozore da upozore jedni druge na novi požar. Lokalna televizija je navela da su kompanije koje imaju kancelarije u tom kraju pozvali svoje zaposlene da napuste tu oblast.

Libanska vojska zatvorila je glavni put koji prolazi blizu luke upućujući saobraćaj na druge delove grada.

Guverner Bejruta Marvan Abud i vlasti pozvali su narod da se drži dalje od puteva koji vode ka luci da bi ih oslobodili za vatrogasna kola.

Policija nije imala bliže podatke o požaru navodeći da je luka sada pod kontrolom vojske.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side