Velika Britanija uvodi oštrije mere zbog širenja koronavirusa
22.09.2020 London

Velika Britanija uvodi oštrije mere zbog širenja koronavirusa

Velika Britanija uvodi oštrije mere zbog širenja koronavirusa Foto: Beta/AP/Matt Dunham
Britanski premijer Boris Džonson planira da danas najavi nove restriktivne mere, dok vlada nastoji da uspori širenje koronavirusa pre nego što pandemija izmakne kontroli.Šef premijerovog kabineta Majkl Gouv izjavio je za Skaj njuz da će pabovi i restorani širom Engleske biti zatvarani u 22 sata, a da će ljudi koji to mogu, biti podsticani da rade od kuće.

Gouv je rekao da je smanjenje "socijalnog mešanja" ključno za usporavanje širenja virusa i dodao da je nemoguće reći koliko će dugo važiti ta ograničenja.

"Nadamo se da sada možemo da preduzmemo odgovarajuće korake, što znači da ćemo, ako uspemo da pobedimo virus, u budućnosti moći da ih postepeno ukidamo", rekao je Gouv za BBC.

Kako dodaje AP, planovi o vraćanju gledalaca na stadione će verovatno biti obustavljeni u okviru novog seta mera u borbi protiv koronavirusa.

Nove mere dolaze samo dan nakon što su naučni i medicinski savetnici britanske vlade upozorili da sebroj zaraženih korona virusom udvostručuje svakih sedam dana i da bi mogao da sredinom oktobra bude 49.000 zaraženih dnevno ukoliko se ništa ne preduzme. U ponedeljak je registrovano 4.300 novozaraženih što je najveći broj od maja.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side