10.10.2018 Talahasi

Uragan Majkl ojačao na kategariju četiri, bliži se Floridi

Uragan Majkl ojačao na kategariju četiri, bliži se Floridi Foto: Beta / AP
Uragan Majkl koji se kreće ka obalama američke jugoistočne države Floride ojačao je u kategoriju četiri, javio je jutros američki Nacionalni centar za uragane koji je označio tu oluju "izuzetno opasnom".

Uragan je praćen naletima vetra od 210 kilometara na sat i treba danas da stigne do američke obale kod Floride, prenosi agencija Frans pres.

Oluja je vrlo brzo prerasla iz tropske depresije u uragan opasne jačine. Očekuje se da će kad stigne do Floride biti jedan od najtežih uragana koji je zabeležen u toj oblasti, s opasnim plimnim talasima koji mogu da dostignu do četiri metra.

Kako prenosi AP zvaničnici Floride javili su da je oko 375.000 ljudi duž obala Meksičkog zaliva ili dobilo naređenja da se evakuiše ili im je preporučeno da se evakuišu. Ipak se strahuje da neki nisu poslušali pozive da se sklone od ove oluje koja se brzo kreće preko toplih voda Meksičkog zaliva.

Zabrinuti meteorolozi kažu da uragan ima potencijal da postane jedan od najtežih oluja u istoriji tog dela Floride.

Šerif okruga Frenklin koji se nalazi blizu ugrožene obale, A.J. Smit rekao je da su njegovi pomoćnici išli od vrata do vrata u nekim mestima da pozivaju ljude da se evakuišu.

Uragan Majkl bi mogao da donese oko 30 centimetara kiše u nekim mestima duž obale Floride pre nego što se vrati nazad na more tokom narednih nekoliko dana.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side