Upozorenje na veliku hladnoću u Boliviji
23.07.2019 La Paz

Upozorenje na veliku hladnoću u Boliviji

Upozorenje na veliku hladnoću u Boliviji Ilustracija / Foto: Pixabay.com
Bolivija je izdala upozorenje stanovništvu na "veliku hladnoću" u šest od svojih devet departmana gde pada sneg i duva ledeni vetar, saopštila je danas Meteorolška služba.

Upozorenje na sneg odnosi se na zapadni region, na visoki plato kod La Paza takođe na zapadu, Oruro na jugozapadu, Potosi na jugu, i istočni sektor Koriljere gde je nadmorska visina iznad 4.000 metara, rekao je Danilo Pomijer, meteorolog, prenosi inofrmacioni portal Urgentebo.

Upozorenje se odnosi takođe na sve visoravni Kočamamba u centru i Čukiasaka na jugoistoku i Tarija na jugu, dodao je on.

Upozorenje je na snazi do četvrtka ili petka kada se očekuje da će temperature porasti sa sadašnjih šest stepeni ispod nule koliko se tokom noći očekuje u La Pazu.

Zbog mnogo snega privremeno je zatvoreno više glavnih puteva, kao što je put La Paz Oruro i Oruro Kočabamba, a škole ne rade u više regiona.

Zbog snega i zaleđenih puteva bilo je i više saobraćajnih nesreća.

Pošto je Bolivija na južnoj Zemljinoj hemisferi, tamo je sada zima. Ta zemlja u osnovi ima samo dva godišnja doba: vlažno i suvo koje traje od maja do oktobra što su tamo zimski meseci, dok je najhladnije od juna do septembra. Ostatak godine je vlažno godišnje doba, s najviše kiše od decembra do marta što su letnji meseci.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
enovina
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side