17.08.2018 Beograd

Udruženje stanara Stepe Stepanovića: Ponovo pokušan nastavak radova na izgradnji crkve

Udruženje stanara Stepe Stepanovića: Ponovo pokušan nastavak radova na izgradnji crkve Foto: print screen
Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović saopštilo je danas da je proteklog dana ponovo pokušan nastavak radova na izgradnji crkve na problematičnoj parceli u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

"Otac Stojadin i Patrijaršijska upravna kancelarija, ne shvataju i dalje opasnost ovakvog delovanja - izgradnje crkve na silu i njenog nametanja stanovnicima ovog dela Beograda", navodi se u saopštenju.

Udruženje je dodalo da su nepoznate osobe bez propisanih oznaka i zaštitnih odela sa vozilima bez obeležja firme, tajno, skrivajući ga, unosili alat potreban za rad na gradilištu.

"Kada je pokušan nastavak izgradnje crkve, iznova je od strane stanara zaustavljena gradnja. Došlo je do ekscesa prilikom dolaska policije, jer su građani zatražili osnov legitimisanja, na šta im je zaprećeno 'bolom koji će osetiti prilikom pretresa'. Nakon smirivanja strasti zaslugom komandira, sve se vratilo u normalne i korektne tokove, koji su ostali takvi do kraja", navodi se u saopštenju udruženja.

Dodaje se da je ponašnje stanara bilo u skladu sa zakonom, a da je policija ostala na terenu u svojstvu faktora očuvanja reda i mira.

Udruženje je navelo da intenzivno rade na definisanju načina odbrane naselja Stepa Stepanović uz poruku da dalje nasilno sprovođenje radova neće ostati bez odgovora.

"Posebno naglašavamo da država i dalje ćuti - što je nedopustivo. Upravo su državni i gradski čelnici umnogome doprineli ovakvom stanju u naselju. Posledica toga je da se u vreme odmora unosi nemir među građane, čak i tada se vrši atak na naša prava", naveli su iz udruženja i dodali da bez dogovora građana, crkve i države problem nikada neće biti rešen.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side