08.03.2019 Vašington

U Trampovom budžetu 100 miliona za žensku fondaciju koju vodi njegova ćerka

U Trampovom budžetu 100 miliona za žensku fondaciju koju vodi njegova ćerka Foto: Beta / AP
Predlog budžeta SAD za 2020. uključiće i 100 miliona dolara namenjenih globalnoj ženskoj fondaciji koju predvodi ćerka predsednika SAD Ivanka Tramp.

Ona je navela da će predlog uključivati i finansiranje Inicijative za globalni ženski razvoj i prosperitet, što je projekat pokrenut prošlog meseca i na čijem čelu se ona nalazi.

U izjavi za Asošiejted pres, Ivanka Tramp je rekla da je cilj inicijative da tokom narednih šest godina ekonomski pomogne 50 miliona žena u zemljama u razvoju.

Inicijativa uključuje koordinaciju postojećih programa Stejt departmenta, Saveta za nacionalnu bezbednost i drugih agencija, kao i razvoj novih programa radi pomoći ženama u oblastima kao što su obuka za poslove, finansijska podrška i pravne ili regulatorne reforme.

Sredstva bi bila prebacivana kroz američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID), koja je u tu svrhu izdvojila početnih 50 miliona dolara od već postojećeg novca. Inicijativu bi podržavali programi raznih delova Vlade kao i privatne investicije.

Predsednik Donald Tramp je ranije želeo da smanji budžet USAID.

Takođe, očekuje se da Bela kuća objavi nominaciju Keli Ekels Kari za ambasadorku za globalna ženska pitanja. Ta pozicija, uspostavljena u vreme Baraka Obame, nije bila popunjena od Trampovog dolaska na vlast.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side