20.10.2018 Bejrut

U Siriji 35 džihadista ubijeno u napadu koalicije predvođene SAD

U Siriji 35 džihadista ubijeno u napadu koalicije predvođene SAD Foto: pixabay
U napadima međunarodne koalicije predvođene SAD i sukobima na tlu danas Sirije je poginulo 35 džihadista Islamske države na istoku Sirije, saopštila je opoziciona Sirijska opervatorija za ljudska prava.

"Ukupno 28 džihadista poginulo je vazdušnim napadima koalicije na području Hadžine i periferiji", na istoku Sirije, navela je opservatorija i dodala da je sedam ekstremista ubijeno u kopnenim sukobima.

Međunarodna koalicija, koji još nije reagovala na vest, podržava kurdsko-arapsku koaliciju u Siriji koja se bori protiv džihadista, a 10. septembra je pokrenula kopnenu ofazivu na istoku zemlje. Ofanziva se odvija u provinciji Deir Ezor koja se graniči sa Irakom.

Opservatorija je navela da je na tom području u vazdušnima napadima međunarodne koalicije stradalo poslednjih dana više od 40 civila, među kojima desetoro dece.

U sirijskom ratu započetom 2011, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 360.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side