U SAD broj umrlih od koronavirusa prešao 200.000
23.09.2020 Vašington

U SAD broj umrlih od koronavirusa prešao 200.000

U SAD broj umrlih od koronavirusa prešao 200.000 Foto: Beta/AP/Richard Vogel
Broj američkih žrtava koronavirusa u utorak je prešao 200.000 - što je podatak koji je bio nezamisliv pre osam meseci, kada je bolest stigla do najbogatije zemlje sveta, piše danas Glas Amerike (VOA).


"Potpuno je nezamislivo da smo stigli do ove tačke", izjavila je za agenciju AP Dženifer Nuzo, istraživač javnog zdravlja sa Univerziteta Džons Hopkins.

Broj od 200.000 - daleko najveći bilans žrtava virusa u celom svetu - objavio je institut Džons Hopkins, na osnovu podataka koje dostavljaju zdravstvene vlasti pojedinačnih američkih država.

Međutim, veruje se da je stvarni broj znatno veći, delimično zato što su mnogi smrtni slučajevi od Kovid-19 verovatno u početku bili pripisani drugim uzrocima.

Broj umrlih u SAD trenutno je 67 puta veći od broja žrtava terorističkih napada 11. septembra i približno je jednak populaciji Solt Lejk Sitija ili Hantsvila u Alabami.

Bilans i dalje raste.

Svakog dana, u proseku od virusa umire 770 ljudi a model koji je razvio Univerzitet Vašington predviđa da će se ukupni broj žrtava u Americi udvostručiti na 400.000 do kraja godine, kako se škole i fakulteti ponovo otvaraju i dolazi hladno vreme.

Vakcina verovatno neće biti šire dostupna do 2021, navodi VOA.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side