U Rusiji preporučeno da se ne lovi mrmot iz straha od kuge
07.07.2020 Beograd

U Rusiji preporučeno da se ne lovi mrmot iz straha od kuge

U Rusiji preporučeno da se ne lovi mrmot iz straha od kuge Foto: pixabay.com
Ruske vlasti pozvale su danas stanovnike područja u blizini Mongolije i Kine da ne love mrmote i ne konzumiraju meso pošto je u tim susednim zemljama registrovana pojava bubonske kuge.


Lokalne vlasti sibirskog područja Tuve pozvalo je stanovništvo na oprez posle prvih slučajeva kuge u Kini i Mongoliji.

"Preporučujemo stanovništvu da preduzmu mere protiv insekata i da izbegavaju lov na mrmote i da konzumiraju njihovo meso", navodi se u saopštenju.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da pomno prati situaciji u Kini gde se poslednjih dana pojavila bubonska kuga.

Mrmoti koje ujedu zaražene buve, mogu da prenose bakteriju kuge (yernisia pestis) na druge životinje i na čoveka. U Mongoliji od te bolesti umre najmanje jedna osoba posle konzumiranja mesa mrmota.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
  • Rak – bolest nestabilnosti genoma Rak – bolest nestabilnosti genoma

    Evolucija adaptira sve što postoji u korist preživljavanja, bez razmatranja dugoročnih posledica. Genetska oštećenja su uključena u signalne sisteme ćelija, gde regulišu metabolizam, ćelijsku aktivnost i mnoge druge procese. Deo rakova i samog procesa starenja je nusprodukt činjenice da evolucija nije imala bolje osnove za gradnju signalnih sistema

Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side