U Rimu skup pristalica ekstremne desnice za smenjivanje Vlade
02.06.2020 Beograd

U Rimu skup pristalica ekstremne desnice za smenjivanje Vlade

U Rimu skup pristalica ekstremne desnice za smenjivanje Vlade Foto: AP/Cecilia Fabiano
U Rimu su se danas okupili desničari, među kojima predsednik stranke Liga Mateo Salvini, i ponovo zahtevali smenjivanje vlade.


Salvini je naveo da zahtevaju i da se "birokratija svede na minimum", godinu dana neplaćanja poreza i smanjenje poreza za 15 odsto, a traže i "istinsku reformu pravosuđa".

Dok su još zabranjeni veliki skupovi zbog zaštitnih mera protiv širenja korona virusa, okupilo se oko 1.000 demonstranata koji su duž centralne ulice Rima razvili državnu zastavu Italije dugačku 500 metara.

"Italijanima je novac potreban odmah, a obećava nam se fond za oporavak 2021. godine", rekao je Salvini o evropskom planu za podelu 750 milijardi evra o kojem se još pregovara u EU. Italija bi trebalo da bude glavna korisnica novca iz tog plana - 172.754 milijarde evra bespovratnih sredstava i zajmova.

Po istraživanju novinske agencija AGI, tri vodeće partije desnice bi na izborima mogle dobiti 47 odsto glasova, a 36 odsto bi dobila sada vladajuća koalicija Demokratske stranke (20 odsto) i anti-sistemskog Pokreta "5 zvezdica" (M5S, 16 odsto).

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side