30.04.2017 Bratislava / Prag

U poplavama u Slovačkoj i Češkoj četvoro mrtvih

U poplavama u Slovačkoj i Češkoj četvoro mrtvih Foto: pixabay
U lokalnim manjim poplavama koje su zahvatile Poljsku, Češku i Slovačku u poslednja dva dana nastradalo je četvoro ljudi.

U podivljalim potocima u slovačkoj reci Vah udavila su trojica muškaraca, a u Češkoj je nađeno u potoku mrtvo telo starijeg Čeha.

U subotu je životom platio neopreznost zbog odlaska sa još sedmoricom drugova na splavarenje po nabujaloj reci Vah jedan Poljak koji je u bujici pao sa splava. Drugovi su uspeli da ga izvuku iz bujice, ali već mrtvog.

U oblasti Kisuca u Žilnskom regionu na severu Slovačke u petak je u lokalnom potoku u mestu Hvozdnjica nađeno telo 56-godišnjeg Slovaka a u istoj oblasti u mestu Ohodnjica sa podivljalom bujicom u koju se naglo pretvorio lokalni potok nije uspeo da se izbori stariji Slovak, saopštio je portparol policije u Žilini Radko Moravčik.

U vodi se obreo kada je zajedno sa jednim mlađim Slovakom krenuo da opere u potoku svoje terensko vozilo od blata a kada je bujica ponela kao od šale džip, obojica su iskočili.

Mlađi, 40-godišnji Slovak uspeo je da se dohvati grana vrbe i prolaznici su ga izvukli na obalu, dok je leš drugog muškarca nađen sutradan, pola kilometra dalje.

Blizu Pšibora na jugo-istoku Češke u nabujaloj rečici Lubina nađeno je u subotu telo 75-godišnjeg Čeha čiji nestanak je dan ranije porodica prijavila policiji, saopštila je portparol regionalne moravsko-šlezijske policije Sonja Štetinska.

Uzbuna zbog lokalnih poplava proglašena je u subotu i za pet vojvodstava u Poljskoj uglavnom na jugu i zapadu zemlje, ali sa prestankom kiše vodostaj polako opada.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side Zemunske kapije bmw