25.10.2017 Podgorica

U Podgorici nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma

U Podgorici nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma Foto: print screen
Penzionisani general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić prisustvuje nastavku suđenja za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori posle hirurške intervencije koju je imao u bolnici u Podgorici i tvrdnje da je njegovo zdravlje pogoršano.

Zbog zdravstvenog stanja Dikića, sudija Mugoša je ranije razdvojila postupak protiv njega u odnosu na ostalih 13 optuženih za umešanost u pokušaj terorizma na dan prošlogišnjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Sudija je danas, u nastavku suđenja, u sudnici pročitala nalaz lekara iz Podgorice koji su posle operacije, a na osnovu uzoraka operisanog tkiva, ustanovili da su u pitanju "bezazlene, a ne kancerogene promene", te da je Dikić sposoban za dalje praćenje suđena.

Dikić nije želeo da se o njegovom zdravlju javno govori u sudnici, dok su njegovi advokati tražili da lekari u Beogradu provere nalaze lekara iz Podgorice, te da se proverom DNK tvrdi da li se radi o nalazima penzionisanog čelnika žandarmerije.

Reagovao je specijalni tužilac Milivoje Katnić uz ocenu da su zahtevi advokata, posebno u vezi sa DNK nalazom i "sumnjom da su zamenjeni", uvredljivi za Tužilaštvo, lekare i državu Crnu Goru.

U Višem sudu u Podgorici danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u navodnom pokušaju terorizma na dan prošlogodišnjih, parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, a koji su navodno pripremali nasilnu smenu vlasti s ciljem sprečavanja zemlje da uđe u NATO.

Među optuženima su dvojica Rusa, devet srpskih državljana, čelnici opozicionog Demokratskog Fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, te vozač jednog od njih Milan Knežević.

Na suđenju bi danas trebalo da svedoči svjedok saradnik crnogorskog tužilaštva, srpski državljanin Aleksandar Saša Sidnjelić, koji je po optužnici jedini imao kontakta sa dvojicom optuženih ruskih državljana, Eduardom Šišmakovim i Vladimirom Popovim, navodnim organizatorima kriminalne grupe i pripadnicima neke od ruskih obaveštajnih struktura.

Svi optuženi su do sada negirali umešanost u navodni pokušaj terorizma.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
Zlatiborac
credi agricole
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side