22.06.2018 Varšava

U olujnom nevremenu u Poljskoj poginuo gradonačelnik Volomina

U olujnom nevremenu u Poljskoj poginuo gradonačelnik Volomina Foto: print screen
U olujnom nevremenu koje je noćas prešlo preko Poljske poginuo je gradonačelnik Volomina Robert Makovski kada je na njega pala grana.

Još je najmanje desetoro ljudi povređeno, a bez struje je ostalo čak 330.000 domaćinstava.

"Jedna osoba je poginula a najmanje desetoro je povređeno u nevremenu tokom noći. Oštećena je 291 zgrada, od toga 185 stambenih kuća. Vatrogasna straža je izlazila na teren da interveniše 4.300 puta", saopštio je danas portparol Poljske Vatrogasne straže, Pavel Frontčak.

Gradonačelnik Volomina blizu Varšave Robert Makovski poginuo je kada je na njega olujni vetar srušio granu koja ga je prignječila, a oboreno drveće i grane krivci su za većinu povreda i drugih ljudi.

Na severu Poljske u Kujavsko-pomeranijskom vojvodstvu povređen je vatrogasac kada je pokušao da sanira oštećeni krov a na jednog radnika u Grodzjisku Vjelkopolskom vetar je srušio zid.

Tokom noći zbog pokidanih i popadalih vodova i požara bez struje je ostalo 330.000 domaćinstava a jutros je taj broj spao na 74.000.

Na teren je izašlo oko 20.000 pripadnika vatrogasne straže, najčešće da uklone oboreno drveće i granje a najviše posla imali su u Mazovjeckom vojvodstvu čiji centar je Varšava.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Zlatiborac
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side